Perlit küçük, beyaz, kristalleşmiş mısır patlağı taneleri gibi gözükür. 1600°F’a (871°C) ısıtıldığında, ham taş içindeki su buharlaşır ve hayret verici hafiflikteki ağırlığa sahip sayısız baloncuklar oluşturarak mısır patlağına benzer bir şekilde açılır. Perlit fiziksel ve kimyasal olarak durağandır. Gözenekli taneciklerin boşluklu yapısı hafif, serbest drenaja sahip ve iyi havalandırılan bir ürün sağlar.

Vermikülit suda kendi hacminin 3-4 katı su alabilen parlak, altın renginde taneciklerdir. Sterildir ve kalsiyum, magnezyum, potasyum ve fosfor gibi besinleri çeker. Vermikülit su ile karıştırılmış laminem magnezyum alüminyum demir silikata verilen ve muhtemelen bilmeniz gerekmeyen mineralojik isimdir. Görünüş itibariyle mikayı andırır ve bir diğer volkanik silikat mineraldir. Perlitin tersine, vermikülit süngersidir. Ayrıca süper hafiftir ve su emilimi için mükemmel bir malzemedir.

Perlit ve vermikülit bileşimi popüler bir hidroponik ortamdır. Perlit sert ve gevrektir ve mükemmel drenaj ve kök havalandırması sağlar. Vermikülit yumuşak ve süngersidir ve iyi bir su ve besin tutumu sağlar. Perlit ve vermikülit 3:1 oranında karıştırıldığında, bir araya geldiklerinde oldukça fazla nem tuttuklarından ve iyi bir drenaj sağladıklarından elle yapılan sulamalar için ideal bir ortam oluştururlar.

perlit-verm